Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü ödüle doymuyor. GiTMEDYA ekibinin imzasının bulunduğu belgeseller, festival ve yarışmalarda ses getirmeye devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında pek çok kez gösterimleri gerçekleştirilen Büyük Uşak Kanyonları, Kule gibi belgesellerin ardından çekimleri tamamlanan, Başka Sınırlar ve Adam adlı yapımlar da profesyoneller ile yarışıyor.

İstabul’dan ADAM ’a Ödül!

Emil Ali’nin yönetmenliğini üstlendiği “Adam” adlı 11 dakikalık belgesel film hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük ilgi görüyor. Uşak Üniversitesi SBMYO GiTMEDYA RTV Programcılığı öğrencileri ve mezunlarından oluşan ekibin tamamladığı film, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin düzenlediği XII. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde ödüle layık bulundu. 90 ülkeden 950 filmin başvurduğu festival, 20-26 Ekim tarihleri arası, 5 şehir (İstanbul, Kadıköy, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova) ve 8 salonda yapılan gösterimler ile tamamlandı.  Jüri değerlendirmesi sonucu belirlenen ödüller, 27 Ekim Cumartesi günü Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılan, yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılımın gerçekleştiği törende açıklandı. Hazar Denizi’nde bulunan Azerbaycan’a bağlı Kürdili Yarımadasının terk ediliş öyküsüne ve geride kalan Vitaly Pronin’in hayat hikâyesine odaklanan ‘’ADAM’’ belgesel filmi ikincilik ödülüne layık görülürken, 3.000 TL’lik ödülün de sahibi olmayı başardı. Mimarist Tv’den canlı yayınlanan törende Emil Ali’ye ödülünü, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen takdim etti.

Profesyonellerden Tam Not!

Türkiye (Alfeka) ve Azerbaycan (Zen Film) ortaklığında gelişen filmin kameramanlığını ve görüntü yönetmenliğini de Emil Ali bizzat gerçekleştirdi. Kurgu/montaj çalışmalarını GiTMEDYA’dan Ahtam İbragimov ve Farid Şahbazov yaptı.  Filmin yapımcılığını ise yine GiTMEDYA RTV mezunlarından Ali Araz ve Azerbaycanlı yazar ve televizyoncu Tural Ceferov üstlendi. Özel izinler alınarak bölgeye ulaşan belgesel ekibi, hayli zor şartlar altında çekimlerini gerçekleştirdi. İlk teaserı yayınlandığında Azerbaycan basınında büyük yer bulan ve Leen van den Berg, Barbara den Uyl gibi yabancı eleştirmen, yönetmen ve yapımcılardan da tam not alan belgesel film, büyük beğeni topladı. II. Uluslararası Bingöl Film Festivali’nde finalist olan “ADAM”, aynı zamanda Kasım ayında gerçekleşecek 9. Start Uluslararası Kısa Film Festivali (Azerbaycan) ve 18. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde yer alacak. İlk etabı tamamlanan New York, World Film Fair resmi seçkisine girmeyi başaran belgesel ilerleyen dönemlerde farklı ülkelerde gerçekleşecek etkinliklerde gösterimde olacak ve ödül için yarışacak.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.gitmedya.com

08 Kasım 2018